kawruh tembung – kuro boso


kawruh tembung

Kuro Boso

Tembung kura basa ateges basa rusak, basa kang wis luput kelantur-lantur, nganti ora kena dibenerake maneh. Ora kena dibenerake jalaran pancen wis ora lumrah dibenerake.

Tuladhane kaya ing ngisor iki :

01. adang sega, benere: adang beras supaya dadi sega

02. njait Klambu. benere: njait bahan/kain supaya dadi klambi

03. mbunteli tempe, benere: mbunteli kedhele kang wis digodhog lan dirageni, supaya dadi tempe.

04. menek krambil, benere: menek wit krambil, yaiku glugu.

05. mikul dhawet, benere: mikul genthong cilik (utawa wadhah liyane ) isi dhawet

06. ngenam klasa, benere: ngenam mendhong supaya dadi klasa

07. nulis layang, benere: nulisi dluwang supaya dadi layang

08. nguleg sambel, benere: nguleg lombok, brambang, tomat, trasi lan uyah supaya dadi sambel

09. ndheplok gethuk, benere: ndheplok pohung kang wis digodhog supaya dadi gethuk

10. nggodog wedang, benere: nggodog banyu supaya dadi wedang.

 

sumber : ndezo.net

Iklan

1 Komentar

  1. Howdy! I simply would like to give an enormous thumbs up for the
    good information youˇ¦ve got right here on this post.
    I will probably be coming again to your blog for more soon.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s