ANTARANE BENER LAN RUMONGSO BENER


ANTARANE BENER LAN RUMONGSO BENER
Dhados *Bener* niku penting, ananging *Rumongso Bener* niku mboten sae
*Kearifan* bakal ndhadosaken tiang meniko dados Bener, ananging *mboten*
Rumongso Bener
Bentenipun *Tiang Bener* lan *Tiang ingkang Rumongso Bener*:
*1* Tiang Bener, *mboten bakal nduweni pikiran* bilih piyambakipun ingkang *paling* bener
*2* Kosok wangsulipun* tiang ingkang * rumongso bener*, wonten ing pikiranipun namung piyambakipun ingkang *paling* bener
*3* Tiang *Bener*, saged *menyadari* kesalahanipun
*4* Lajeng Tiang ingkang *Rumongso Bener*, rumongso *mboten perlu nganggo ngaku Salah*
*5* Tiang *Bener*, saben wedal bakal *introspeksi* diri lan *anggadahi sikap Rendah Hati*.
*6* Ananging* Tiang ingkang *Rumongso Bener*, rumongso * ora perlu introspeksi* amargi rumongso *paling bener*, tiang meniko cenderung *Tinggi Hati*.
*7* Tiang *Bener* anggadahi *Kelembutan Hati*. lan piyambakipun saged *nompo saran* lan *kritikan* saking sinten kemawon, *sanajan saking bocah cilik*.
*8* Tiang ingkang *Rumongso Bener*, *Atine Keras* piyambakipun *angel* angone nompo saran lan *kritikan*.
*9* Tiang *Bener* bakal *Njogo Tumindak lan muna- muni*, lan tansah *ngati-ati*
*10* Tiang ingkang *Rumongso Bener* : gadah pikiran lan tumindak *sak karepe atine dewe tanpo *pertimbangan utawi nggatosaken perasaan tiang sanes *
*11* Akhiripun, tiang *Bener* bakal *dihormati, ditresnani lan disegani tiang kathah*
*12* Lajeng tiang ingkang *Rumongso Bener Dewe* namung bakal *di sanjung kalian tiang ingkang gadah pikiran sempit lan ingkang sepemikiran kalian piyambakipun, utawi tiang-tiang ingkang namung ‘sekedar pengen manfaataken’. Piyambakipun*
*13* Monggo kito sami ndandosi diri piyambak supados saged dadi Bener, mboten Rumongso pengen Benar terus*.
*14* Menawi kito sampun kagolong tiang ingkang Bener, tetepno anggone ing Kebenaran lan tansah Rendah Hati*.
Mugi-mugi wonten manfaatipun
# by Atut Adin Suparji

Tinggalkan komentar

Belum ada komentar.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s